Skip to main content

O nama

FORTY maternity & nursing je prvi hrvatski premium brend koji donosi opuštenu, udobnu i profinjenu odjeću za suvremeno majčinstvo! Imajući na umu današnji tempo života i potrebe modno osvještenih trudnica i mama, FORTY koristi samo pomno odabrane certificirane tkanine ili tkanine sa “mrtvih zaliha” europskog porijekla, a ističe se originalnim dizajnom te jedinstvenim detaljima s daškom “cool vibre” bez kojeg jednostavno nećeš moći kroz svojih 40 tjedana trudnoće, ali i dulje.

“I konačno smo na tržište donijeli svježinu u ponudi kvalitetne trudničke odjeće i odjeće za dojenje, promišljenog , elegantnog i senzualnog dizajna koji obuhvaća i prihvaća sve veličine i obline i naglašava ljepotu!”ističe vlasnica brenda FORTY.

FORTY proizvodi male količine, često i “limited edition” modele (ovisno o tkaninama koje koristi) te se svrstava u male dizajnerske brendove koji teže održivosti, ali njeguju i etičku modu vodeći računa da su svi partneri u lancu proizvodnje zadovoljni.

Kroz sve tri svoje trudnoće susrela sam se s problemom pronalaska moderne, udobne i trendi trudničke odjeće. Kako sam do kraja trudnoće odlazila svakodnevno na posao, nisu mi bile dovoljne samo tajice i široka majica ili tunika. Htjela sam cool komade odjeće kojima bih ponosno istaknula trbuh, osjećala se super, udobno i trendi. Jednostavno, nisam htjela odustati od svojeg stila! I tada se rodila ideja za pokretanjem hrvatskog brenda za trudnice, mame koje doje ali i za period još dugo nakon trudnoće. Želja mi je da je odjeća dizajnirana na način da bude multifunkcionalna, da bude “smart”, da ju možeš nositi i bez trudničkog trbuščića. Pritom, najvažnije mi je, uz samu kvalitetu izvedbe, da koristimo premium tkanine, organske, s eko certifikatima, uz poznavanje porijekla tkanine te da otkupljujemo “dead stock” tkanine.” 

FORTY maternity & nursing koncept vrlo je jednostavan:

  • Dizajnirati modernu, poslovnu i casual, udobnu i “chic” trudničku odjeću,

  • Proizvoditi isključivo u Hrvatskoj te surađivati s divnim i vrijednim ljudima,

  • Koristiti kvalitetnu, organsku tkaninu, s eko certifikatima, uz poznavanje porijekla tkanine,

  • Koristiti prirodne materijale bez upotrebe poliestera,

  • Otkupljivati “dead stock” (mrtve zalihe high end svjetskih brendova) tkanine te na taj način doprinijeti održivosti mode.